28 ноября 2012

Як облаштувати кухню

Як облаштувати кухню

Одним з найважливіших стратегічних приміщень будь-якої оселі є кухня.  Добре розпланована і облаштована, вона заощаджує час і нерви на приготування страв, створює приємну атмосферу і затишок за обіднім столом.

На що варто звернути увагу при влаштуванні кухні. 

Комунікації. Вода: виводи водопостачання та каналізації необхідні для мийки і посудомийної машини, якщо така передбачається, також якщо плануєте влаштувати вмонтовану кавоварку – треба підвести до неї воду. Якщо маєте намір поставити фільтри для води, найкраще місце для них під мийкою.

Вивід газу потрібен для кухонної плити і котла (якщо такий передбачається). 

Електрика: 

- вивід під світильники загального освітлення на стелі

- виводи на стінах під кухонними шафками на висоті 1.5м для освітлення робочої поверхні

- якщо кухня достатньо велика можна зробити електричний вивід для локального освітлення обіднього стола чи барної стійки а також для декоративного освітлення

- вивід для електричної витяжки.

Розетки влаштовують в залежності від розміщення електроприладів, зазвичай це декілька розеток внизу стіни і декілька вище кухонної робочої поверхні, або вмонтовані в неї.

Локальне освітлення барної стійки

Підлога, стіни, стеля. Оздоблення кухні – творчість і фантазія того, хто її облаштовуватиме. Сьогоднішнє різноманіття оздоблювальних матеріалів задовольнить будь-якого споживача. Варто лише пам’ятати, що матеріали повинні бути придатними для миття та чищення. Для підлоги найкраще підійде керамічна плитка, кам’яна підлога, наливна підлога, великий вибір сучасних лінолеумів; якщо кухня достатньо велика і розділяється на декілька зон, можна поєднати два типи покриття: плитку з паркетом, ламінатом чи дощатим настилом. Для стін можна використати як звичайне пофарбування так і шпалери; сучасні віяння в оздобленні стін це шпоновані плити, фанера, скло. Для оздоблення «фартуха» робочої поверхні можна застосувати: керамічну плитку, тонку стільницю, мдф плиту, скло.

   

Меблі. Для кожної кухні, залежно від її розмірів, площі, планувальних особливостей меблі розробляються індивідуально. При розміщенні кухонних модулів варто керуватись простим принципом технологічного процесу приготування їжі. Буває, що у великій кухні при поганому розміщенні меблів та кухонних приладів господиня «намотує» десятки а то й сотні зайвих метрів, а в маленькій кухні при неправильному розміщенні крутиться, як дзиґа. Принцип послідовності розміщення кухонних модулів:

Сьогодні кухонні меблі та сучасна кухонна техніка стають окрасою приміщення.  Розмаїття матеріалів дозволяє зробити меблі не лише функціонально зручними але й естетично привабливими. Великий вибір кухонних фасадів підійде для будь-якого стилю кухні. Якщо площа є достатньо великою можна влаштувати кухню «острівного»  чи «напівострівного» типу. За допомогою кухонних меблів ми також можемо приховати не привабливе для ока інженерне обладнання: газовий лічильник, бойлер, котел чи газову трубу. 

Вибираючи техніку та прилади пам’ятайте про загальну колористику приміщення та меблів, підбирайте прилади з однаковим покриттям. Великий вибір є вбудованої техніки, яку можна облицювати меблевими фасадами.

Источник: Architectural Group FORMA
Пожаловаться модератору