21 ноября 2012

Квартира-студія

Квартира-студія

Квартира-студія

 Переглядаючи в інтернеті чи в журналах різні інтер’єри можна натрапити на невеличкі помешкання, які ще називають квартирами-студіями. Вони представлють собою єдиний простір в якому є кухня, їдальня, вітальня і спальня разом, не розмежовані стінами і дверима. В квартирах-студіях функціональні зони розділяються за допомогою різноманітних дизайнерських способів:  покриття підлог, оздоблення стін та стелі, за допомогою меблів.

Одним з найкращих об’єктів для влаштування квартири-студії є однокімнатки радянського періоду, зокрема «хрущовки». Переплановані квартири отримують більше простору, більше зручності,  в них ніби вільніше дихається, зникають вузькі коридори та маленькі кухоньки.

Ми теж одного разу мали нагоду запроектувати квартиру-студію, щоправда це не була однокімнатна квартира, а велика кімната в особняку, яка виділилась для подружньої пари під помешкання. Завданням було зонувати кімнату на кухню, спальню, вітальню та окремий санвузол, особливою вимогою було, щоб кухня мала достатньо природного освітлення. За допомогою меблів ми відділили зону кухні від вітальні, влаштували невеликий обідній столик; біля входу вмонтували невелику гардеробну шафу, яка відділила вхід від кухні.

 

Источник: Architectural Group FORMA
Пожаловаться модератору